Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 07:16
Меню сайту
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 31 » Акція "16 днів проти насилля"
15:53
Акція "16 днів проти насилля"

Майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня  був присвячений особливим  датам, які  в першу чергу, покликані привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем: подолання сімейного насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, формування нетерпимого ставлення до насильства серед населення.  Вже зрозуміло, що дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

В рамках акції  працівниками Ужгородського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді  проведено  відповідну інформаційно-просвітницьку роботу серед більшості  учнів загальноосвітніх закладів Ужгородщини. Учні Коритнянського ОЗЗСО прийняли участь в онлайн-лекціях.  Враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася на території Ужгородського району  та  задля зменшення ризиків інфікування   SARS-CoV-2 або 2019-nCoV  всі зустрічі з учнями  проходили в онлайн форматі (за допомогою засобів онлайн зв’язку з використанням платформи Google Meet та Zoom).

Школярі мали змогу прослухати лекції на теми: «Ненасильницьке спілкування – мова життя», «Моя безпека та особисті кордони. Як вберегти себе від насильства?», «Гнів, агресія, насильство. Як усвідомлювати і висловлювати  власні почуття», «ВІЛ/СНІД: подумай про майбутнє - обери життя».

В ході  проведення відповідних заходів,  учні отримали інформацію  про ненасильницьке спілкування та усвідомлення необхідності відмови від насильства в повсякденному житті, способи запобігання  інфікуванням ВІЛ/СНІД. На жаль, насильство часто вважається нормою. Воно навколо нас: від воєн між країнами до злочинності на вулиці. Навіть у щоденному житті постійно, явно й неявно, присутнє насильство. Для більшості людей ідея насильства неприйнятна. Вони не беруть участі у фізичних зіткненнях або конфліктах і вважають себе вільними від насилля. Але насправді це не так: щоразу, коли людина забуває про свою милосердну природу, щоразу, коли в її серці з’являється ненависть, вона робить боляче і собі, й іншому.

  • Заступником директора з ВР Буксар С.М. сплановано і ознайомлено педагогів з планом заходів про відзначення Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства, сексуальної експлуатації та проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», а також організовано онлайн лекцію учнів 9 класу з представниками Ужгородського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на тему «Ненасильницьке спілкування-мова життя»
  • Класними керівниками проведено такі виховні бесіди:

«Попередження сексуального насильства над дітьми».

      «Я - проти насильства!»

      «Світ без насильства».

      «Щаслива сім’я – без насильства».

     «Твоє життя – твій вибір».

     «Зростаємо без насильства» .

      «Насильство в сім΄ї. Що робити у випадку сімейного насильства? Як себе захистити?»

      «Ознаки сексуального насильства та як його уникнути»

   -   Продемонстровано відеоролик «Розірви коло».

Завдяки належній організації та технічній підтримці заходів керівниками та працівниками загавьноосвітніх закладів Ужгородщини, їхній гнучкості та готовності до співпраці цього року учні  шкіл мали можливість приєднатися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та  зробити свій  внесок до майбутнього, вільного від насильства.

Переглядів: 332 | Додав: korytnjany
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Facebook
Коритнянський ліцей
Наші контакти
89435 Україна, Закарпатська область, Ужгородський район, с.Коритняни, вул. Духновича, 66 "г" Тел./факс (0312)730742 E-mail: koritnjanska-zos@meta.ua
Друзі сайту
Національна дитяча  ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ МОН Нова українська школа Освіта.ua МОН Закарпатська ОР Ужгородська РДА Відділ освіти Холмківської сільської ради Холмківська територіальна громада ПедПреса
Контакти уповноваж
Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу
Робота учнів
Андрій Дурунда
КАЛЕНДАР
Календар свят України. Граматика української мови
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ОСВІТА.UA

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz