Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.2024, 17:27
Меню сайту
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2022 » Жовтень » 15 » 14 жовтня 2022 року в Україні відзначають День захисників і захисниць України
11:13
14 жовтня 2022 року в Україні відзначають День захисників і захисниць України

14 жовтня 2022 року в Україні відзначають День захисників і захисниць України

14 жовтня українці відзначають важливе свято: День захисників і захисниць України. Дата 14 жовтня обрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.

У світлі розв’язаної РФ повномасштабної кривавої війни свято набуло особливого сенсу, адже саме українські воїни зараз захищають майбутнє нашої країни.

Для українців слова “захисник” та “захисниця” – вже давно не просто формальність. Ще в 2014 році розпочата РФ війна спонукала сотні тисяч українців стати на захист Батьківщини, взявши до рук зброю. А після повномасштабного вторгнення російських окупантів 24 лютого 2022 року на захист України без перебільшення піднялася вся нація – хтось на фронті, а хтось у тилу.

Ми висловлюємо щиру подяку Захисникам та Захисницям України. Саме завдяки Вашій праці ми маємо змогу жити, навчатись, працювати. Ваш труд неоціненний.

До Дня захисників і захисниць України, учні Коритнянського ліцею долучилися до загальноукраїнської ініціативи «Віртуальна дошка подяки від дітей захисникам України», яка спрямована на підтримку захисників України, що є прикладом мужності та відваги для дітей.

#підтримай_захисника2022

Учні підготували малюнки, які були розміщені на віртуальній дошці:

та відеопривітання нашим захисникам:

З метою інформаційно-просвітницької роботи в напрямку героїки України та звитяг українського народу в відстоюванні незалежності й територіальної цілісності України, формуванню серед дітей та молоді шанобливого ставлення до захисників України та волонтерів у Коритнянському ліцеї було проведено «Урок звитяги».

Звитяга – це перемога в бою, героїчний подвиг, досягнення, успіхи, здобуті подоланням труднощів у чому-небудь. Тому потрібно вчити сучасне молоде покоління українців перемагати будь-які життєві виклики та труднощі.

Педагоги наголосили, що сьогоднішні захисники та захисниці України, волонтери своїм героїзмом, високою відповідальністю, рішучістю і незламним бойовим духом довели всьому світові, що українці — це непереможна нація, яка здатна зі зброєю в руках захищати свою свободу та незалежність.

Патріотизм, мужність і стійкість, бойове братерство — це провідні риси нинішніх захисників України, які щоденно проявляються під час відбиття російського окупанта.

 

Переглядів: 429 | Додав: korytnjany
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Facebook
Коритнянський ліцей
Наші контакти
89435 Україна, Закарпатська область, Ужгородський район, с.Коритняни, вул. Духновича, 66 "г" Тел./факс (0312)730742 E-mail: koritnjanska-zos@meta.ua
Друзі сайту
Національна дитяча  ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ МОН Нова українська школа Освіта.ua МОН Закарпатська ОР Ужгородська РДА Відділ освіти Холмківської сільської ради Холмківська територіальна громада ПедПреса
Контакти уповноваж
Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу
Робота учнів
Андрій Дурунда
КАЛЕНДАР
Календар свят України. Граматика української мови
Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ОСВІТА.UA

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz