Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 14:01
Меню сайту
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2023 » Червень » 21 » Наша сила - в єдності
17:36
Наша сила - в єдності

 Наша сила – в єдності

В нашому навчальному закладі волонтерство – важливий аспект виховної роботи.

З 2014 року в  ліцеї діє волонтерський осередок, який активно долучається до збору та передачі на фронт захисникам продуктів харчування, оберегів та малюнків. За цей період в ліцеї проводилися тематичні ярмарки, а зібрані кошти використовувались на придбання необхідного для наших захисників. Члени ради лідерів учнівського самоврядування ліцею активно долучаються до волонтерської діяльності та ініціюють заходи, які згуртовують представників класів для виконання завдання та досягнення мети – допомога захисникам на передовій. І сьогодні життя доводить, що волонтерський рух для шкільної молоді є невичерпним джерелом можливості вчитися та сприяти розвитку солідарності, відповідальності, милосердя, толерантності.

 З моменту повномасштабного вторгнення на територію суверенної України питання волонтерства набуло своєї найбільшої актуальності за останні часи.

З перших днів війни (з 24 лютого 2022) в нашому навчальному  закладі  волонтерський рух набув іншого –  масштабного значення.

У вільний від основної роботи час працівники ліцею, батьки, учні та наші  випускники плели маскувальні сітки, сортували, пакували та відправляли у волонтерські центри продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, які приносили всі небайдужі учні та всі, хто міг надати допомогу

У їдальні ліцею був організований кулінарний учнівський фронт. Учні долучилися до акції «Смаколики для солдата». Протягом двох днів учні ліпили вареники і пельмені в госпіталь для поранених бійців.

Також ліцеїсти організовували та активно брали  участь протягом навчального року у таких благодійних акціях  «Смілива гривня», «Ні! Застуді на війні!», «В єдності сила!», «Добро починається з тебе», «Дякуємо ЗСУ! Хай буде МИР!», а на святі Останнього дзвоника випускники організували акцію «Донат замість квітів», на якій було зібрано 5300 грн. Всі кошти були передані БО БФ «Щастя в долонях. Закарпаття».

Праця учнів-волонтерів оцінена на високому рівні. Про це свідчить Грамота від Обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якою нагородив учнів майор Обласного центру комплектування Дворський В.М. на святі Останнього дзвоника  та Подяка від благодійного фонду «Щастя в долонях. Закарпаття», яку випускникам вручила волонтерка Повханич А.І.

Якщо діти будуть бачити і долучатимуться до волонтерської діяльності, то вони будуть рости добрими, милосердними, готовими прийти на допомогу, не зважаючи на свій вільний час. Наша сила – в єдності. Ми віримо в ЗСУ, Україну та Перемогу. І робимо для цього все, що можемо – кожен на своєму місці.

Дякуємо всім, хто долучається до  волонтерської діяльності! Миру всім! Наближаємо Перемогу разом!

Переглядів: 367 | Додав: korytnjany
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Facebook
Коритнянський ліцей
Наші контакти
89435 Україна, Закарпатська область, Ужгородський район, с.Коритняни, вул. Духновича, 66 "г" Тел./факс (0312)730742 E-mail: koritnjanska-zos@meta.ua
Друзі сайту
Національна дитяча  ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ МОН Нова українська школа Освіта.ua МОН Закарпатська ОР Ужгородська РДА Відділ освіти Холмківської сільської ради Холмківська територіальна громада ПедПреса
Контакти уповноваж
Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу
Робота учнів
Андрій Дурунда
КАЛЕНДАР
Календар свят України. Граматика української мови
Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ОСВІТА.UA

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz