Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 01:34
Меню сайту
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 6 » Заходи, які виховують справжніх патріотів....
15:41
Заходи, які виховують справжніх патріотів....

Краще в ріднім краї  милім полягти кістьми, сконати,

Ніж в землі чужій, ворожій в славі й шані пробувати.

М.Вороний, український поет і письменник

 

    Президент України Петро Порошенко привітав воїнів Збройних Сил  України зі словами: «Вітаю з Днем Збройних Сил України! Мужність, героїзм наших воїнів здатні подолати будь-які перешкоди на шляху до миру».

    Військо – основа державності. Українське військо завжди було одним з найсильніших і одним з найпотужніших. Сучасні Збройні сили України піднялися на 21 місце в рейтингу  серед 35 найбільш потужних армій світу. В української армії 22 млн. військовозобов`язаних, 4112  танків, 400 літаків, 1 підводний човен і бюджет в 4 88 млн. доларів (за інформацією американського видання Business Insider).

     Ще донедавна військомати шукали призовників, а тепер призовники шукають військомати. Україна, молода європейська держава, бореться з викликами, які виникли на її шляху вільного розвитку серед інших демократичних країн світу. «Не було б щастя, так нещастя допомогло»,- як каже українське прислів`я.

      У цьому переконалися учні  нашої  школи,  які  напередодні свята стали учасниками кількох патріотичних заходів. Зокрема, 3 грудня   вдалося зібрати і відправити в зону АТО значну допомогу: 1770 гривень, чимало закруток, продуктові пайки, теплі шкарпетки, рукавички, свитери, берци, бушлат  і листи й малюночки наших школярів.. ЇЇ туди вже доставила Ужгородський волонтер Власта Негря.

 

 

     5 грудня завершився місячник оборонно- масової роботи. Упродовж  30  днів вчителями - предметниками, класними керівниками, вчителем Захисту Вітчизни було проведено ряд заходів. Але найважливіший припав на 5 грудня. Саме в цей день у школу завітали військові представники.

       Генерал-лейтенант  Віктор Єгорович Шилов,учасник бойових дій  в Афганістані, конфліктів у Нагірному Карабасі та Придністров`ї,колишній командуючий південною групою військ в Угорщині, голова координаційної ради при облвійськоматі з питань АТО;

        Король Сергій Володимирович, командир відділення розвідки,сержант, учасник воєнних дій в зоні АТО, колишній учень нашої школи;

      Король Володимир Петрович заступник голови координаційної ради,житель с. Коритняни.

      Учасники цієї зустрічі мали можливість вчути з перших вуст про жахи війни, яка несе смерть і страх, але разом з тим визначає основне – найбільшою цінністю є людське життя!

    Віктор Єгорович звернувся до юнаків школи із закликом займатися фізкультурою і спортом, вивчати предмети, які знадобляться при виконанні військових завдань.

    Король Сергій так само розповів учням, наскільки важливими на передовій були ті знання, які він здобув у школі з таких предметів,як історія, українська мова, біологія, географія, фізика, хімія і , звичайно, фізкультура. Саме відмінна фізична підготовка допомагає витримувати високі й низькі температури на передовій, військове обмундирування,перебувати  довгий час без сну й відпочинку. Сергій також висловив думку про наявність у наших бійців великої сили духу, що допомагає витримати « нервові  атаки» ворога.

     На 5- 6-му  уроках у приміщенні спортивного залу вже традиційно було проведено військово-спортивні змагання між командами хлопців 10-11-го класів «Нумо, хлопці». Перемогу,як годиться, здобула   старша команда , учні 11-го класу.

 

     Насамкінець, хочемо привітати із Днем Збройних Сил України  усіх читачів нашого сайту і побажати мирного неба над головою та рідної землі під ногами!

   Нема сумніву в тому, що наша українська армія,що як сфінкс відродилася з попелу, створить цілий героїчний розділ у Новітній  історії України в розділі  захисту Української суверенної держави!

       СЛАВА УКРАЇНІ!

       СЛАВА НАЦІЇ!

 

 

Переглядів: 1108 | Додав: korytnjany
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Facebook
Коритнянський ліцей
Наші контакти
89435 Україна, Закарпатська область, Ужгородський район, с.Коритняни, вул. Духновича, 66 "г" Тел./факс (0312)730742 E-mail: koritnjanska-zos@meta.ua
Друзі сайту
Національна дитяча  ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ МОН Нова українська школа Освіта.ua МОН Закарпатська ОР Ужгородська РДА Відділ освіти Холмківської сільської ради Холмківська територіальна громада ПедПреса
Контакти уповноваж
Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу Контакти уповноважених органів, до яких може звернутися дитина по допомогу
Робота учнів
Андрій Дурунда
КАЛЕНДАР
Календар свят України. Граматика української мови
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ОСВІТА.UA

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz